Näringslivsdag i Varberg

Fullt med inspiration, mingel och trevliga möten på Varbergs första näringslivsdag!


Dagen inleds av Peter Börjesson tillsammans med Niclas Wilhelmsson från NW event, kommundirektör Carl Bartler och Louise Lejestrand från Treativ.


Dagens konferencier Maria Lundqvist levererade minst lika mycket show som föreläsarna själva! Med sin humor, otroliga närvaro, berättelser, sång och poesi berörde hon både publiken och föreläsarna.


Naturvetaren, naturskadespecialisten och före detta tv-meteorologen Pär Holmgren fick oss att inse det allt större klimathotet. Hur det påverkar oss nu, vad som kan komma att ske och vad vi alla behöver tänka på både som företag och individer. Väldigt intressant och viktigt.


Yngve Bergqvist berättade om livet vid Torne älv och hur han grundat ett av världens mest omtalade hotell och besöksmål, Icehotel i Jukkasjärvi.


När Laila Bagge entrade scenen fick vi ta del av hennes ständiga driv och modiga entreprenörskap. Hur man alltid ska hitta den där vägen vid sidan om som ingen annan vågat ta. Hur man tar sig fram i en tuff bransch tar vara på varje möjlighet.


Ari Riabacke bjöd på mycket skratt och tårar i sina berättelser om livet och att göra sitt omöjliga möjligt. Om att ställa sig frågan; vad är det värsta som kan hända och vad är det bästa som kan hända? Om att skapa ett "okej att göra fel-klimat" där människor får växa och framförallt att alltid göra det du kan, med det du har, där du är just nu.


Avslutade dagen gjorde forne statsminister Göran Persson. En omtalat duktig talare som inte bara gav oss en intressant reflektion i det politiska utan även delade med sig av sig själv och berättade om vikten att inte fastna i det förflutna utan blicka framåt för att komma vidare och tänka på 6-åringarnas framtid snarare än 66-åringarna.
Det blev såklart även många bra möten bland utställarna, mingelborden och kaffet. Så vi tackar för denna fantastiska dag!
Sidan uppdaterad 2017-05-12