Pristagare 2016

Över 700 gäster var på plats för att applådera Varbergs näringsliv under årets VarbergsGala!

13 företag och företagare fick ta emot välförtjänta utmärkelser för sina prestationer. Ett stort tack till alla gäster och medverkande som gjorde detta möjligt ett elfte år! Och framför allt, grattis alla pristagare!


Foto: Eva-Lena Johnsson 

 

Här kommer årets eminenta pristagare!

 

ÅRETS FÖRETAGARE 2016

Årets företagare är öppet för alla, året runt, alltid på bettet och fena på hälsosatsningar i idrottsklubbar, motionslopp och annat matnyttigt.

Allt för att mamma, papp/rik/a och barn ska må bra.

Tre storfirrar och två yngel är det kvantum som behövs för att mätta 1000-tals varbergare. 

Vi applåderar Årets Företagare 2016 – HAJTUM i Varberg.


ÅRETS UNGA FÖRETAGARE 2016

Det gäller att ha en del i sitt skafferi om man ska få kred för sina event och bidra till Varbergs kreativa vision.

Det behövs en hållbar naturkraft som gnistrar energi, skapar entusiasm och lever rövare på scen.

Det behövs med andra ord en småbarnsmorsa och en lejesdäga. 

Vi applåderar Årets Unga Företagare 2016 Lovisa Jakobsson, CoMaker AB/We Are Laja AB.


ÅRETS NYFÖRETAGARE 2016

Priset för Årets nyföretagare går till en entreprenör som dragit nytta av sitt enorma kontaktnät inom den egna kundkretsen för att utveckla en affärsidé som ligger helt rätt i tiden. En affärsidé som utvecklar ett intresse målgruppen redan har och lyfter det till nya höjder. I företaget skapar han också möjlighet för flera ungdomar att få sitt första riktiga extraknäck.

Med stor målmedvetenhet, ett strukturerat arbete och en tydlig vision har årets pristagare skapat en mötesplats där rörelse och utveckling står i centrum. Här finns plats för både nybörjare och proffs, och en sak är säker – what goes down will always bounce right back up!

Årets Nyföretagare 2016 är Anders Zederin med företaget Bounce Camp!


ÅRETS NÄRINGSLIVSPROFIL 2016Det som gör årets profil unik är ett stort hjärta för företagande, ett ansvarstagande utöver det vanliga och ett brinnande intresse för att utvecklas och tänka nytt i samverkan med andra.

Det finns ett genuint intresse för det innovativa och kreativa.

Profilen är en samlande kraft i Varbergs näringsliv och tar ett engagerat ansvar för vår samhällsutveckling.

Pristagaren värnar om det hållbara och ser människor och miljön som vår viktigaste resurs.

Vår profil samlar Varbergs näringsliv kring nya idéer och genom initiativet ”Öppna företag” finns ambitionen att göra Varberg till en lite bättre plats.

Årets näringslivsprofil 2016 är Mathias Frenzel.

 

ÅRETS LANTBRUKSFÖRETAGARE 2016

Ett modernt och lönsamt mjölkföretag helt i harmoni med naturen.

Företaget har visat sig attraktivt på flera sätt, dels som arbetsplats där de idag förutom pristagarna sysselsätter tre personer, men också genom att gården och djuren är välskötta.

Det har gjort att Arla har förlagt sina inspelningar av ”Bregottreklamen” på gården. På detta sätt visar de upp sitt fina företag för miljoner människor i Sverige. 

LRF har utsett Årets Lantbruksföretagare 2016 till Göran och Susanne Lagerstedt, Olas gård


ÅRETS KREATIVA FÖRETAGARE 2016Kristin Lagerqvist är fotografen, företagaren och bloggaren som har gjort stort avtryck i och utanför kommunen med sin blogg ”Krickelin”.

Med sina vackra bilder och sina inspirerande texter bidrar hon till att marknadsföra Varberg som stad och varumärke.

Hon har under året tagit ytterligare kliv i bloggvärden genom att hon nu bloggar på Elle Decoration. På bloggen lyfter hon lokala företag och företagare som på så sätt når ut i de sociala medierna.

Kristin har bjudit in sitt nätverk av bloggare till happenings i Varberg vilket innebär att också de skriver om Varberg.

Varbergs kommun gratulerar Årets Kreativa Företagare 2016 Kristin ”Krickelin” Lagerqvist


ÅRETS KÖPMAN 2016

Butiken öppnade redan i slutet av 1970-talet och har ända sedan starten drivits av en och samma familj och väldigt många år i samma egenägda fastighet.

Butiken har tillhört flera olika kedjor – men alltid haft samma lokala butiksnamn.

De har mycket skickligt följt trender och den stora utvecklingen som branschen genomgått och är idag den dominerande aktören i Varberg.

De har ett fantastiskt brett och djupt sortiment inom glas, porslin, kök, hemdekor, presenter, med mera.

Styrelsen i Varberg Handel tilldelar utmärkelsen Årets Köpmän 2016 till Maj-Britt och Carina Martinsson, Önskebutiken Önska


ÅRETS BESÖKSNÄRINGSFÖRETAG 2016

Årets pristagare har en fantastisk förmåga att vända utmaningar till nya möjligheter.

Sen utvecklingen av företaget tog fart i början på 1990-talet har den aldrig stannat av. Nya unika aktiviteter och upplevelser har adderats och lockat allt fler besökare till Varbergs inland. 

Trots rötterna i myllan och traditionen har syskonen aldrig varit rädda för att sticka ut och göra det unika vilket har resulterat i att nordens mest inspirerande besöksmål ligger i Varberg.

Familjens egen beskrivning av företaget är jordnära.

Jordnära avseende mat, upplevelse och miljö. Krydda det med en undervattensbastu, Zip-line och egen vingård så har du ett besöksmål i världsklass.

Årets besöksnäringsföretag 2016 är Ästad Vingård.


ÅRETS ENERGI- OCH MILJÖFÖRETAG 2016Systeminstallation visar upp ett framgångsrikt koncept att minska energianvändningen i befintliga byggnader hos såväl stora som små fastighetsägare.

De är ett föredömligt exempel på hur man genom systematiskt och långsiktigt arbete tillsammans med kunden kan nå de nationella målen kring energieffektivisering och klimatpåverkan med god lönsamhet. 

EMCs Energi- och Miljöpris 2016 tilldelas Systeminstallation.


ÅRETS FASTIGHETSÄGARE 2016

Mats Rydholm har genom sitt fastighetsbolag Maleryd på ett påtagligt sätt medverkat till att utveckla och förädla Varbergs centralort.

Hans ledstjärna har varit att med stor hänsyn till befintlig bebyggelse skapa ny byggnation präglad av förstklassig arkitektur och tidlöst material av hög kvalitet.

Mats Rydholm har genom sitt fastighetsbolag och tillsammans med olika samarbetspartner byggt 3 hus på Söderlyckan med såväl hyresrätt, bostadsrätt som trygghetsboende. På kvarteret Freden har uppförts ett sexvåningshus med 12 bostadsrätter, och vid Birger Svenssons väg har en spännande byggnad uppförts med såväl kontor som kontorshotell.

Tidigare Varbergs Hotell har omvandlats till att i huvudsak vara ett kontorshotell och östra Långgatan mellan Kyrkogatan och Borgmästaregatan fått en påtaglig livsinjektion genom offentlig konst och olika aktiviteter.

Mats Rydholm älskar Varberg och dess innevånare. Han vill hängivet arbeta för att ytterligare öka Varbergs attraktionsförmåga, så att alla känner det som ett privilegium att få bo och verka i Varberg.

Närmast på tur står nu att skapa "en ny entré" till Varbergs centrum. Det gäller den planerade byggnationen mellan Monark och Vagabond innefattande ett stort antal lägenheter, kontor och butiker.

Mats Rydholm uppfyller väl de fem kriterier som gäller för att få detta pris.

  • Positivt för Varbergs kommuns utveckling
  • Långsiktighet, kontinuitet
  • Miljötänk, ex. energieffektivitet
  • Estetiskt helhetsintryck allt från utemiljö till innemiljö
  • Kundorientering/service medvetenhet

 

Mats Rydholm är en mycket värdig mottagare av priset Årets Fastighetsägare år 2016.

Skall Varbergs kommun även i framtiden vara attraktiv som bostadsort och turistort fordras, att man har fler fastighetsägare som liksom Mats Rydholm är angelägna om att inte bara bygga nytt och förtäta utan också bevara "Varbergs själ".

 

Mottagare av utmärkelsen Årets fastighetsägare 2016 är Mats Rydholm, med fastighetsbolaget Maleryd Fastigheter.


ÅRETS CONNECT-FÖRETAG 2016


Årets Connect-företag valde att påbörja Connects tillväxtprogram FöretagsAcceleratorn® för att därigenom skapa en tillväxtplan.

Syftet var att ta tillvara på möjligheterna i kommunens expansiva stadsutveckling.

Årets Connect-företag 2016 är HTH Kök som drivs av Magnus Glittmark.


VARBERGS KRÖGARFÖRENING UPPMÄRKSAMMAR 2016Med många år inom restaurangbranschen och med ett ständigt leende har han sett till så att våra gäster alltid har får bra service och något gott och spännande i glaset.

Han har tagit medaljer i bartender-SM och har många framgångar i andra drink-tävlingar. 

Han jobbar alltid hårt med att alltid hitta nya spännande öl- och vin-sorter, han är grym på ta fram alkoholfri alternativ men framför allt att hela tiden ligga i framkant när det gäller smaker och utförande av dagens och morgondagens drinkar. 

Vi krögare är mycket stolta över att få dela ut:

Varbergs krögarförening uppmärksammar 2016 till Barmästare Peter Bellmyr, Grappa, Varberg.


ÅRETS SAMARBETE FÖR FRAMTIDEN 2016Kjell och Isabell är utmärkta förebilder med positiv framtoning och en tro på elevernas kunskaper och en förmåga att inspirera och samarbeta.

De är engagerade och intresserade av ungdomar.

Kjell och Isabell använder sin tid till att bland annat ta emot praktikanter som får vara delaktiga i deras arbete och inte bara titta på. De är inte rädda för att inkludera gymnasieelever i sitt arbete och låter även elever få kontakt med Paraibas kunder. 

PS-priset Årets samarbete för framtiden 2016 går till Isabelle och Kjell Simonsson, Paraiba. 


ÅRETS GESÄLLER


Sidan uppdaterad 2016-10-24