Mentor - starta företag

Mentor - starta företag riktar sig till dig som befinner dig i uppstartsfasen med ditt företagande och vill utvecklas och öka lönsamheten med hjälp av en mentor.

Mentor - starta företag genomförs av samarbetspartners till Almi Företagspartner. Programmet vänder sig både till dig som ännu inte startat ditt företag samt till dig som precis startat ditt företag men fortfarande inte hunnit reda ut alla frågetecken.

Genom mentorsprogrammet får du stöd och råd av en mentor som har lång erfarenhet av företagande och av att göra affärer. Alla mentorer arbetar ideellt och har ett coachande förhållningssätt. Det innebär att det är du som själv fattar besluten och bestämmer hur ditt företag ska utvecklas.

Mentorsträffar en gång i månaden
Mentorprogrammet pågår under ett år då du och din mentor träffas minst en gång i månaden. Tillsammans kommer ni fram till gemensamma mål för mentorskapet. Mellan era träffar får adepten olika hemuppgifter. Det kan till exempel handla om hur du ska kunna spetsa till ditt erbjudande, hur andra företag utformar liknande erbjudanden och hur du ska hitta ett mervärde i din produkt eller tjänst.

Utbildning med konkreta tips
Vid uppstarten av mentorskapet får adepten och mentorn en kort utbildning i effektivt mentorskap. Under utbildningen ges konkreta tips på hur ni ska kunna komma igång. Ni får även med er varsin adept- eller mentorhandbok som ger tips och råd längst vägen. Ni kommer även få skriva under sekretesskontrakt. Detta för att du ska känna dig trygg att tala om ditt företag.

Gratis att delta
Det kostar inget att delta i Mentor – starta företag, men det finns begränsat antal platser. Almi intervjuar dock alla adepter och mentorer som söker till programmet och bedömer de sökande utifrån engagemang och möjligheten att avsätta tid.

Läs mer och anmäl dig till adept eller mentor HÄR

Sidan uppdaterad 2015-09-08


Entreprenörskolan

Entreprenörskolan

Entreprenörskolan är en utbildning för dig som vill starta eller precis har startat eget företag. Det är mycket att ha koll på. Alltifrån marknadsföring till skatt, redovisning och försäkringar m.m.

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum

Rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. Vid mötet med rådgivaren pratar ni om din affärsidé. Håller den eller behöver den utvecklas?