Vin & Skafferi Hus 13 i White Guide

Hallands bästa restaurang – enligt White Guide!

Vid en gala på Grand Hôtel i Stockholm den 9 mars lanserades 2015 års upplaga av White Guide. Som enda restaurang i Halland blev Vin & Skafferi Hus 13 på Varbergs fästning poängsatta och dessutom i den högre kategorin ”Mycket god klass”.

White Guide har funnits i nuvarande tappning i 11 år och lanseringen av årets utgåva skedde under en gala på Grand Hotel i Stockholm i den 9 mars.

Ytterligare nio restauranger i Halland fick ett omnämnande.
– Vi blev poängsatta redan förra året och i år graderades vi i en ännu högre kategori. Det känns fantastiskt roligt att stämmer bra med vår plan för framtiden. Att vi nu rankas som den bästa restaurangen i Halland är så klart också inspirerande, säger Isabelle Åkerblom på Vin & Skafferi Hus 13.

White Guide skriver bland annat följande i sitt omdöme:
”Det finns en stolthet och kunskap i huset som bland annat visar sig i att det är kocken själv som kommer ut, serverar och passionerat presenterar alla rätter. Menyn, som byts ofta, följer verkligen vad säsongen bjuder. Rätterna komponeras helst av småskaligt producerade råvaror från Halland – en blandning av jordbrukslandskap och svensk västkust. Huvudrätterna är något av de mest prisvärda vi ätit… Alltsammans ackompanjerat av en lång och välvald vinlista, där husets viner upplevs som rena fynden.”

White Guide är den enda heltäckande restaurangguiden i Sverige som utvärderar den svenska restaurangscenen med journalistisk integritet. Varje år testas runt 700 restauranger varav runt 570 får en plats i guiden.


Här kan du läsa om Vin & Skafferi Hus 13 i White Guide > 

Sidan uppdaterad 2015-03-11