En av Sveriges bästa unga entreprenörer finns på PS

Jacob Svensson från PS vann stipendium till Emax.

Tack vare Region Halland fick Ung Företagsamhet Halland i år möjlighet att sända tre stipendiater till Emax. En av dessa är Jakob Svensson från PS-skolan som i höst läser sitt tredje år på Teknikprogrammet.

Emax är ett nationellt arrangemang under midsommarveckan på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Där samlas de främsta unga entreprenörerna i Sverige i åldern 18-20 år för att få inspiration, kunskap och att utöka sitt nätverk. Under Emax uppmärksammas ungdomar för sina kunskaper och idéer. Deltagarna ges ett unikt tillfälle att lära sig mer om bland annat entreprenörskap, gruppdynamik och ledarskap. Evenemangets platser fylls av några av de främsta ungdomarna i landet och de handplockas för att representera sin region.

Jacob har under året visat ett stort engagemang i UF-företaget Bike Safe UF. Företaget har produktutvecklat och sålt ett cykellås med larm.


Pär Wiik, lärare och UF-coach på PS, 
har ställt några frågor till Jacob:

Vad gjorde du under veckan?
– Det var en väldigt spännande vecka. Det var massvis av föreläsningar bla av Jens Spendrup, om olika ämnen som ger mig mer kunskap att driva företag. Vi fick också arbeta med skarpa företagssimuleringar och arbeta fram och pitcha en marknadsföringsstrategi för ett företag.

Vad har du lärt dig?
– Jag har lärt mig ofantligt mycket. Hur man driver ett företag, att sätta mål, göra en budget, att få ett säljtänk och att bygga ett varumärke. Jag har också fått många nya kontakter som jag kan ha glädje av. Det här är också en bra sak för mig att ha med i mitt CV och jag är säker på att detta ger mig en snabbare väg in i arbetslivet antingen som anställd eller om jag ska driva företag.

– Jag ser nu fram emot att träffa de elever som till hösten ska driva UF-företag. Då vill jag gärna bidra med allt jag lärt mig under UF-året och på Emax, avslutar Jacob.

Sidan uppdaterad 2015-06-24


Skola & Arbetsliv

Skola & Arbetsliv

Trygga din framtid som företagare. Håll dig á jour och var med och kanske påverka yrkesvalet hos dagens ungdomar genom ...