Årets Nyföretagare - PhoneIX

Årets Nyföretagare 2015 blev PhoneIX.

För lite mer än två år sedan startade Oscar Byhlinder och Christoffer Grimbeck den första PhoneIX-butiken i en friggebod utanför Gekås entré. Oscar och Christoffer hade båda två jobbat i telefonbranschen tidigare och tyckte att det fanns stora brister i synen på service och sättet som försäljning lärdes ut på. De ville sätta kunden i fokus och få möjlighet att leverera det de inte fick eller hade möjlighet att leverera tidigare.

Idag har de åtta butiker, och ytterligare två killar, Martin Bäckman och Robin Noborg, är sedan i våras med och driver PhoneIX. Framgångsreceptet tror Oscar har varit att de direkt från starten var trygga och tydliga med vad de skulle göra, och hur de skulle göra det. De har helt enkelt fokuserat på vad som är bäst för kunden, för att på så vis bygga ett förtroende i en bransch där kunder ofta känner sig otrygga. Det i kombination med deras vilja att bli bäst, att göra så gott som allting själva och att hela tiden se kritiskt på sig själva och vad de gör, för att kunna hitta saker att bli bättre på, tror de är nyckeln till deras goda framgång.

Oscar berättar att priset framför allt gav en egoboost och blev ett skönt kvitto på att de gör något bra. Och självklart har de även känt av att flera har lagt märke till dem.

Framöver fokuserar killarna på PhoneIX på att rulla ut försäljning av abonnemang och telefoner, samt ett mycket bredare utbud av tillbehör. De jobbar även med att ta fram en ny hemsida med bättre utbud av produkter och tjänster. 

PhoneIX tog hem priset med motiveringen:

ÅRETS NYFÖRETAGARE 2015
Årets nyföretagare har på kort tid byggt upp ett ständigt växande företag, med fokus på hög kvalitet och snabb service till kunderna.

Sedan starten 2013 har företaget snabbt etablerat sig med butiker från Mora i norr till Falkenberg i söder.

Årets nyföretagare vänder sig med samma entusiasm till privata kunder som till företag och offentlig sektor – det finns smidiga lösningar för alla. Det vill säga, alla som har en mobil enhet.

Oscar Byhlinder, Christoffer Grimbeck, Martin Bäckman och Robin Noborg har med hårt arbete, professionalitet, laganda och ett genialt varumärke byggt ett starkt växande företag.

En varm applåd och stort lycka till framöver till Årets Nyföretagare 2015 

Phoneix AB!

Sidan uppdaterad 2016-04-19


Årets företagare – Surfers Paradise

Årets företagare – Surfers Paradise

Årets företagare 2015 blev Surfers Paradise som drivs av Markus Boman och Patrik Johansson.

Årets Energi- och miljöföretag - SWT

Årets Energi- och miljöföretag - SWT

Årets Energi- och miljöföretag 2015 blev SWT-koncernen.

Pristagare 2015

Pristagare 2015

700 gäster var på plats för att applådera Varbergs näringsliv under årets VarbersGala!