Årets Köpman - Per Hernqvist, Varbergs Optik

Årets köpman 2015 blev Per Hernqvist som driver Varbergsoptik.

Varbergsoptik startades 1980 av Per Hernqvists pappa. 2011 tog sedan Per över butiken, efter att han under många år hjälpt till i både verkstad och butik. Han berättar att det kändes naturligt att plugga vidare till optiker och att sedan ta över verksamheten. Att vara egen och styra sin verksamhet har alltid varit ett mål för honom, dessutom såg han en stor utvecklingspotential i Varbergsoptik.

Per berättar att butikens framgång framför allt beror på fyra faktorer: kompetens, personlig service, modefokus och planering. Kärnan i verksamheten är framför allt personlig service och kundvård. Ett besök på Varbergsoptik ska innebära att man får ta del av både kompetens och service när den är som bäst.

En stor del av deras framgång handlar även om att målmedvetet arbeta framåt. De planerar och utvärderar allt de gör, oavsett om det är rutiner, service, event eller sortiment.
  – Det är en enorm styrka att driva företaget tillsammans med min fru, Louise. Vi har olika kompetenser och kompletterar varandra likaväl som vi sporrar, kritiserar och planerar ihop. Det blir en livsstil helt enkelt, säger Per.

Och självklart är det tack vare kunderna som företaget blivit framgångsrikt.
  – Vi har Varbergs absolut gladaste och härligaste kunder! Det är kul att gå till jobbet varje dag, det är mötet med våra fantastiska kunder som gör oss motiverade till att bara bli bättre, säger Per.

Han berättar att det var extremt hedrande att vinna priset som Årets Köpman under VarbergsGalan.
  – Priset är ett kvitto på att det vi gör uppskattas. Det är även en extra sporre för oss och våra medarbetare att göra saker ännu bättre.

Under 2016 planerar de att höja nivån på verksamheten ytterligare. De kommer bland annat att jobba aktivt olika event, nattlinser och synvård.
  – Förra året anordnade vi ett lyckat solglasögonevent med över 220 anmälda kunder - i år gör vi det ännu bättre och galnare den 29 april. Vi kommer att jobba ännu mer med glasögon för barn och i augusti kommer vi ordna bågvisningar och roliga saker som riktar sig till barn. 2016 är även året då vi kommer få en ny hemsida och då vi kommer fronta några av världens coolaste och exklusivaste bågmärken på Varbergsoptik!

Per Hernqvist tog hem priset med motiveringen:

ÅRETS KÖPMAN 2015
Verksamheten startades av pristagarens far redan 1980 och pristagaren tog över butiken 2011 och har sedan dess vuxit kraftigt och satsat på större lokal och mer avancerad utrustning.

Butiken har mycket välutbildade medarbetare, som ofta är med på inköps- och studieresor.

De är moderna i sin marknadsföring och syns mycket på sociala medier.

De satsar hårt på kvalitet, mode och exklusivitet och genomför regelbundet olika events för sina kunder. I våras hade de besök av en världskänd designer som förutom att visa sin kollektion också åt korv stroganoff i butiken.

Styrelsen i Varberg Handel har beslutat tilldela utmärkelsen
Årets Köpman 2015 till Per Hernqvist, Varbergsoptik 

Sidan uppdaterad 2015-12-17


Årets företagare – Surfers Paradise

Årets företagare – Surfers Paradise

Årets företagare 2015 blev Surfers Paradise som drivs av Markus Boman och Patrik Johansson.

Årets Energi- och miljöföretag - SWT

Årets Energi- och miljöföretag - SWT

Årets Energi- och miljöföretag 2015 blev SWT-koncernen.