Jon Lindén - Årets Näringslivsprofil

Jon Lindén utsågs till årets Näringslivsprofil under VarbergsGalan 2014.

Med följande motivering mottog Jon Lindén priset Årets Näringslivsprofil under VarbergsGalan:
”Det finns inga begränsningar i att driva ett globalt företag i Varberg!" 
Med denna inställning har han visat på möjligheterna att attrahera och hålla kvar några av branschens vassaste utvecklare för avancerade nätverksprodukter. Han har visat på möjligheterna att pendla från Varberg till hela världen.
En ambassadör med sitt sätt att låta kunder och samarbetspartners från hela världen uppleva Varberg.
Ett föredöme när det gäller att bygga broar mellan ungdomar och teknik, mellan utbildning och arbetsliv. 

Jon Lindén var med och startade Netintact 2001. Företaget gick sedan samman med ett amerikanskt bolag och blev Procera Networks. Strax efter Jon utsetts till Årets Näringslivsprofil bestämde han sig för att det var dags med nya utmaningar och sa upp sig från Procera. Han ser tillbaka på tiden med Procera som något roligt och utmanande.

Jon Lindén startade företaget tillsammans med fem tekniker som hade tagit fram en produkt som gjorde internetoperatörernas nät bättre och mer effektiva. På frågan varför han tror att företaget blev så framgångsrikt svarar han:
– En hängivelse att alltid vara bäst. Procera har en världsledande produkt, världsledande utvecklare, och vi byggde en kultur kring att aldrig vara mediokra. Alla vill jobba med bra och coola produkter, och framför allt tillsammans med andra duktiga människor, vilket skapar en positiv spiral.

Utmärkelsen han mottog under galan har skapat nya möjligheter för Jon:
– Det har öppnat dörrar till en massa intressanta personer, projekt och samarbeten. Jag har inte haft privilegiet att jobba lokalt så mycket tidigare, men tajmingen var exemplarisk eftersom jag stod vid ett vägskäl och funderade på vad jag skulle göra härnäst.

Och då undrar vi så klart vad han har för planer för framtiden?
– Efter lite tid till eftertanke har jag kommit fram till att jag är duktig på strategi, marknadsföring och att se sammanhang. Men framför allt älskar jag att starta bolag. Så förutom att agera strategikonsult åt ett antal företag i olika branscher, har jag även startat ett nytt företag tillsammans med en kompanjon där vi tar fram ett nytänkande koncept för elcyklar. Cyklar och Varberg är ju synonymt. Här kan jag gifta min passion för cykling med min tekniska kompetens, och att starta nytt med en enorm potential, vilket är oroligt stimulerande.

Vi är övertygade om att Jon Lindéns nya projekt kommer att bli minst lika framgångsrika som de tidigare. Stort lycka till med dina kommande utmaningar!

Sidan uppdaterad 2015-05-07


123 Schtunk - Årets Besöksnäringsföretag 2014

123 Schtunk - Årets Besöksnäringsföretag 2014

Med 10 år och ett gäng röda näsor i bagaget har de vunnit varbergarnas och svenskarnas hjärtan. 123 Schtunk mottog priset Årets Besöksnäringsföretag 2014.