Teknikcollege

Är du teknikintresserad? Vill du forma din framtid, utvecklas och ha eget ansvar? Drömmer du om ett spännande jobb i en bransch med oändliga möjligheter? Vill du arbeta på ett företag med hela världen som arbetsfält? Då är Teknikcollege något för dig!

Teknikcollege är ett samlingsbegrepp för kompetenscentra som erbjuder ungdomar och vuxna tekniska och processinriktade utbildningar på alla nivåer med inriktning mot tekniska branscher. Inom Teknikcollege samverkar kommuner, skolor, utbildningsanordnare och företag kring utbildningar på gymnasial och eftergymnasial nivå (ex vuxenutbildning, och yrkeshögskoleutbildning). Utbildningarna är kopplade till de regionala teknikföretagens profil.

Hela idén med Teknikcollege bygger på att fler företag samverkar med utbildningsanordnare. Genom att satsa på Teknikcollege når företagen framtida medarbetare och säkerställer stora delar av rekryteringsbehovet.

FÖR STUDENTER
Teknikcollege är en karriärmöjlighet för dig som är kreativ, har social kompetens, gillar datorer och har problemlösningsförmåga! Företagen är med och utformar utbildningen och bara i Halland är ett 50-tal företag engagerade. Du väljer ett gymnasieprogram precis som vanligt – som t ex industri, teknik, el/elautomation eller fordon och i och med att skolan är certifierad som Teknikcollege så får du vissa fördelar.

I Varberg är det genom Peder Skrivares skola som du kan välja utbildning inom Teknikcollage. Under linjerna: Teknikprogrammet, Industritekniska programmet och Fordons- och transportprogrammet.

FÖR FÖRETAG
För er som enskilt företag är vinsterna med Teknikcollege många. Förutom möjligheten att styra utbildningarnas innehåll öppnas arenor för att träffa framtida medarbetare och få kunskap om deras förmågor, intressen och anställningsbarhet. Många deltagande företag har vittnat om förenklade och förkortade rekryteringsprocesser. Ni är dessutom med och ökar de studerandes valmöjligheter, samtidigt som ni ser till att utbildningskvaliteten höjs och att de studerande blir mer anställningsbara.
 


Gå in på www.teknikcollege.se – här hittar du mer information och även alla skolor som är certifierade i Halland.

Mer info:
www.ungvision.se
www.pederskrivaresskola.se
 

Sidan uppdaterad 2014-02-04