Livsmedelsbranschen

Varberg har flera lokala producenter inom livsmedel. Det ekologiska tänkandet genomsyrar alltfler verksamheter. Här hittar du alltifrån highland cattle, fårkött till pepparrot och fantastiskt surdegsbröd. Det smakara bra med närproducerat och så gynnar det vårt lokala näringsliv.

Världen krymper och idag kan vi äta krokodilkött, zebra och känguru från världens alla hörn. Det finns att köpa även i Varberg. Fast här har vi tillgång till en mängd lokala produkter både från växt och djurriket. Det känns bra. Framför allt smakar det bra och så gynnar det vårt lokala näringsliv.

GOTT OM RÅVAROR
Varberg har sedan generationer tillbaka en stor jordbruks- och fiskenäring. Tillsammans med övriga Halland har vi försett hallänningar och andra, i och utanför Sverige, med förstklassig mat sedan mitten av 1800-talet. Här odlas spannmål, potatis, blomkål, majs, örter och massor av andra grödor. Här finns gott om frukt- och trädgårdsodlingar.

Varberg tillhör de områden i Sverige där det föds upp flest djur för kött- och mjölkproduktion. Ett stort antal fiskare är verksamma i Varberg och kommunen är därmed en av Sveriges största ”fiskekommuner”.

FÖRÄDLINGSINDUSTRIN
Enligt traditionen håller åtskilliga förädlingsföretag inom livsmedel till i Varberg. Vi har till exempel Västkustfilé som är ett av Sveriges största företag inom förädling av vitfisk. Här finns också kvalitetsstyckarna, Varbergskött AB som styckar och packar fläsk- och nötkött.

Sidan uppdaterad 2017-12-18